Loading Events

« Alla utbildningar

Fördjupningsutbildning i Motiverande samtal (MI) inkl kodning

14 januari, 2019 - 25 februari, 2019

Motiverande samtal (Motivational Interviewing, MI) är ett övergripande förhållningssätt och en kommunikationsmetod som visat sig vara mycket användbar där en person fungerar som yrkesmässig hjälpare för någon annan.

Metoden har skapats för att hjälpa människor till att hitta sin egen motivation och väg till förändring. Genom sitt förhållningssätt vill man skapa en ett samtal där en person får lov, kan och vågar tänka på och prata om att göra något annorlunda, prova något nytt.

MI fokuserar på att öka individens delaktighet och engagemang i sin egen förändring. Grundläggande för detta förhållningssätt är att lära sig att lägga märke till, locka fram och stimulera kommunikation som hjälper samtalspartnern vidare i önskad riktning, samtidigt som man hittar en konstruktiv väg genom de svårigheter som kan uppstå när en människa försöker hjälpa en annan person till förändring.

Fördjupningsutbildningen i Motiverande Samtal (MI) omfattar tre heldagar samt kodning med individuell återkoppling från utbildaren eller MICLab på Karolinska institutet. Utbildningen bygger på intensiv träning där du får bredda dina färdigheter. Du får också möjlighet att arbeta med delar av samtalsmetoden där du upplever att du behöver fördjupa dina färdigheter. Vid ett tillfälle får deltagarna spela in samtal från sitt dagliga arbete. Dessa samtal kodas utifrån metoden och tjänar som hjälp för utveckling av deltagarnas färdigheter i MI.

Målgrupp
Personer som tidigare gått minst en MI-grundutbildning.

Ort & datum
Göteborg den 14-15 januari och 25 februari. Samtliga dagar kl 09.00-16.00

Kursledare
Viktor Brune, legitimerad psykolog och Medlem av MINT
Henrik Axlid, legitimerad psykolog

Kostnad
7500 kr + moms. För och eftermiddagsfika ingår. Vid anmälan av tre eller fler deltagare från samma arbetsplats ges 10 % rabatt.

Anmälan
Sista anmälningsdagen är en månad innan kursstart.

Kursledare

Viktor Brune

Epost

031 - 13 03 22

Boka utbildningsplats

MI fördjupning, Gbg7 500 kr

Detaljer

Börjar:
14 januari, 2019
Slutar:
25 februari, 2019

Plats

Psykologpartners W&W AB
Viktoriagatan 3 Göteborg, 41125
+ Google Map

Läs mer om våra affärsområden