Loading Events

« Alla utbildningar

MI vid neuropsykiatriska tillstånd – Att anpassa MI samtalet

13 maj

Mycket av vår kommunikation, särskilt i människovårdande yrken, syftar till att hjälpa människor till olika typer av beteendeförändringar. Motiverande samtal (Motivational Interviewing, MI) är ett övergripande förhållningssätt och samtalsmetod som visat sig vara mycket användbar när en person fungerar som yrkesmässig hjälpare för någon annan.

Många upplever svårigheter med att tillämpa MI i samtal med människor som på olika sätt fungerar annorlunda. Personer med autism och ADHD har ett annorlunda sätt att uppmärksamma och bearbeta information. Det är därför viktigt att möta dessa personer på ett sätt som gör samtalet begripligt och relevant för dem. Ett behov av att anpassa MI-samtalet gäller även när språket kan vara ett hinder för att kunna använda vanlig MI-metodik.

Denna föreläsning presenterar en rad strategier som möjliggör tillämpningen av MI även med personer som har neuropsykiatriska problem och/eller språkliga svårigheter.

Målgrupp
Föreläsningen riktar sig till dig som i ditt arbete behöver få kunskap om hur du kan anpassa och förenkla det motiverande samtalet på olika sätt. Det är önskvärt att du har grundläggande kunskap i MI (gått en grundutbildning). Utbildningen kommer att varva teori med praktiska övningar.

Föreläsare
Sara Hammer, leg psykolog och medlem av MINT

Datum & lokal
Utbildningen hålls den 13 maj kl. 09-16 i Psykologpartners lokaler på Luntmakargatan 49 i Stockholm

Pris
2 500 kr exkl moms  (i priset ingår för- och eftermiddagsfika, föreläsningsmaterial samt intyg). Om tre eller fler anmäls från samma arbetsplats ges 10% rabatt.

Anmälan
Anmälan till utbildningen görs senast en månad innan kursstart.

Kursledare

Sara Hammer

Epost

08 - 410 644 05

Boka utbildningsplats

MI vid neuropsykiatriska tillstånd2 500 kr

Detaljer

Datum:
13 maj, 2019

Plats

Psykologpartners W&W AB
Luntmakargatan 49 Stockholm, 11140
+ Google Map

Läs mer om våra affärsområden